Translate

tisdag 4 maj 2010

Rullandes på.

Från Elfwood.com.

Ja, livet rullar på...

Det har inte blivit så mycket jobb på sistonde.. Som vanligt har vädret varit allt för dåligt. Jag hade min sista ibokade vakt i lördags och då fick jag inte jobba heller. Nu har jag en vakt på lördag men med tanke på hur det har varit idag så funderar jag..

Vaknade första gången innan Terje stack till skolan och fick höra "Det snöar ute!".. Jaha tänkte jag och somnade om. Men när jag vaknade kl 10.40 hade det ännu inte slutat snöa och det höll på i ca 2 timmar till, blåsandes och snöandes. Jag har fått dra på mig varma kläder och ännu sitter jag och fryser. Ute är marken vit! och det känns kallt. Men snön som fastnade på träden har iaf försvunnit. På yr.no såg man inte tecken på varken regn eller snö varken igår eller idag på morgonen. Först för ca en timme sedan ändrade de till att det skulle regna idag :P. 

I övrigt försöker jag sysselsätta mig. Jag städar då och då, tvättar och försöker uppfostra Mina som ideligen sätter tänderna i grejer som hon inte borde. Även om det verkar vara utan resultat emellanåt. Hon har iaf blivit finare i pälsen nu sen jag tog av lite ojämnheter med Terjes klippmaskin. 

Jag har kommit in i ett stim av oregelbundhet som man får när man inte jobbar. Vaknar senare och somnar senare.. Och t.om på kvällen har jag lite svårt att somna. Terje verkar också ha lite problem ibland. Men det hjälper jag och Terje varandra med ;). De funkar också! :P 

Och om nätterna drömmer jag om alla möjliga. Inatt drömde jag om pappa och Jenny, samt att jag och Martin var på fest någonstans och sen kom ifrån varandra. Jag satt då på något som var en blandning av T-bana och spårvagn och av orolighet lämnade de andra på en hållplats vid ett torg. Där jag halft panikslaget sprang omkring och ropade efter honom. Med en klump i magen och andan i halsen hittade jag honom i en folkmassa lite senare. Han var ledsen, vilket gjorde mig ledsen.. Jag vaknade och en av de första jag fick se på facebook var att han blivit singel igen.. Så jag vet inte om det kan ha med det att göra.

Jag har dessutom börjat lite smått att försöka öva in sångtexterna till kören.. Vilket går så där. Men det går framåt. Terje stöttar mig. Vi har hittat på lite saker på sistone. Vi tog två långa promenader i helgen i det varma vädret. Det har verkligen varit vår den senaste veckan. Vitsipporna blommar och liljekonvaljernas blad har börjat komma.. Vi hittade världens utkiksplats upp på berget här bredvid. Man kunde se hela Oslo!

Sitter och drömmer om min första lön nu.. Har lite saker jag skulle behöva göra. Ta en synundersökning och kolla om jag behöver byta glas.. Köpa sommarskor till jobbet och jag vill ju tatuera mig.. Men den kanske får vänta. Om jag inte får jobba lite mer innan löning. Terje tycker fortfarande att jag ska söka andra jobb medan jag har detta jobb, men jag vet inte om jag orkar det.. Tog så mycket för mig att bara få detta jobb och klarar jag av att slutföra sommaren har jag en riktigt bra merit. Men men.. vi får väl se.. Jag håller med om att det skulle vara skönt att ha ett jobb där man har fasta vakter.. Istället för att behöva stressa upp sig för att man "kankse" får jobba.

Man kan inte riktigt planera in något då.

Lite socialitet har jag fått sen sist. Silje var här och hälsade på i fredags en stund. Jag passade på att baka en kladdkaka och vi tittade på film. Skönt att ha någon att prata med en stund. Hon är så söt och snäll :). Men förutom det så har det inte varit så mycket. Jag var ute med kaninerna igårkväll för att de skulle få röra på sig lite och för att jag ville få lite sol på mig innan dagen var slut. Jag kom ut just i vårstädningen för bostäderna bredvid och då var det folk som log och stannade för att prata lite. Tyvärr han jag inte få så mycket sol på mig.. För lagom när jag kommit ut så försvann solen bakom ett moln :(

Chattar lite med kompisar på msn också. jag tröstar och stöttar de som behöver det och pratar skit med de som bara vill prata. Saknar Östhammarsfolket emellanåt och igår tittade jag på bilder från min och Martins förlovningsfest bla.a. Fick mig att bli lite nostalgisk, men förhoppningsvis hinner jag träffa fler folk här sen när jag kan hitta på lite. 

Terje fortsätter att ta upp hur billiga husen är runtomkring Uppsala och nu i Frankrike ibland när vi pratar om framtiden och det får mig att tro att det kanske blir ett husköp om ett par år :P Vi kommer hur som helst bli kvar i Oslo i fyra år till.. Han ska ju plugga klart och efter det har han tydligen två år han är pliktbunden till Oslo kommun.. Så det är ett tag kvar till dess.. men men, drömmar är tillåtna! ;)

Ja.. jag får många drömmar i detta lilla rum. Jag längtar till ett eget rum eller till något större. men som läget är nu är inget av det möjligt.. *suck* Jag får fortsätta längta, bita ihop och fortsätta kämpa för att få egen inkomst. Göra det bästa av det helt enkelt!

Jag funderar bara på hur jag ska ta mig vidare.. Vilket förbryllar mig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar