Translate

torsdag 30 december 2010

Uppdatering: Sverigebesök.

Hade tänkt att vänta med detta tills jag lagt in bilder.. Men eftersom kameran försvunnit så lägger jag ut det ändå.

Jag har inte haft ork eller lust att uppdatera. Men för er läsare som inte tillhör den skara som denna blogg riktar sig till (familjen), så kanske det är dags med den liten uppdatering.

Söndagskvällen med Ida var kul. Jag hade bestämt mig för att ha roligt och hade det därefter. Ida hade nog rätt kul åt mig också då jag för omväxlings skull tillät att jag blev onykter. Det var skönt att slappna av för första gången sedan branden och jag fick träffa en hel del Etagare.. Det som chockerade mig var dock att Fredrik - en gammal kareokevärd från Etage, inte hörde att jag sa att det brann och då trodde att jag hade skurit mig själv! Under alla år jag känt honom trodde jag att jag inte riktigt hade gett det intrycket och att han trodde det är en sak jag sent kommer att glömma.. Självklart tar jag inte illa upp, men jag blev bara väldigt väldigt chockerad.

På måndagen vaknade jag innan Ida, vilket resulterade i att jag började städa. Hon jobbar så oerhört mycket att hon inte riktigt har ork eller tid att hålla efter.. Vilket hade gjort att hennes lägenhet såg ut som en knarkarkvart ;P. Mitt i alltihop kommer hennes mamma och skrämmer mig. Ida hade sagt att hon skulle komma.. Men det hade jag ju glömt. Att hon dessutom hade nyckel hade jag ingen aning om.. Så ni kan tänka er att jag blev lätt livrädd när någon helt plötsligt satte en nyckel i dörren och låste upp. Jag och mormor blev osams på grund av detta vilket var jättejobbigt och jag satt och grät i ca 30 minuter efter jag kommit hem till lägenheten igen.

De första dagarna här var extremt ansträngande. jag kände mig deppig, spänd och orolig vilket bidrog till att jag mådde väldigt dåligt. Men på tisdagen så pratade jag och mormor om detta och jag fick pengar till tågbiljetten så jag kunde fixa den själv och slapp försöka synka mig och mormor. På eftermiddagen träffade jag Ida på stan och jag fixade tågbiljett på vägen hem till Ida. Hon bjöd på tacos och vi tittade på "Sex and the City 2". sedan skjutsade hon hem mig på kvällen.

Onsdagen bestod av julklappshandling med mormors bror Peters fru, Karin och middag hemma hos dem. Det var väldigt trevligt och det var kul att få se deras lägenhet för första gången. På torsdagen spenderade jag och mormor lite tid tillsammans och stack till Biltema/Jula för att handla en pirra till mig (Jag skulle ha med mig en hel del hem igen), och mormor handlade en julklapp till min kusin Moa. Utanför Jula råkade jag se ett bekant ansikte i en bil - nämligen Josefins ansikte, pappas fru. De skulle komma och lämna julklappar denna dag och de åt middag hemma hos mormor också.

Julaftonen blev oerhört trevlig. Jag fick äta min morbror Fredriks goda hemlagade julmat och det blev en hel del gott julgodis, prat och socialt umgänge. Min lilla kusin Althea hade sett fram emot att tomten skulle komma så Katrin var ned till affären i sista stund och fixade lite vilket bidrog till att tomten sedan faktiskt dök upp.. men bara så han kunde sträcka över en liten säck med julklappar och sedan försvinna igen... Alla fick en varsin klapp, även om jag tror att tomten var lite väl stressad i julruschen - då jag fick en bok om skräckberättelser från Svenska kulter :P Jag fick också en klänning/nattlinne i siden av mormor samt 300 Sek från Fredrik.

På lördagen fick jag möjlighet att besöka Lasse en gång till. Han hade låtit väldigt pigg under hela julafton och tydligen hade alla infektionsvärden försvunnit iaf, men han hade fått ett magsår istället... Så han var väldigt trött och sliten medan vi var där. Jag skulle åka till örbyhus denna dag och kunde bara stanna en stund. Det var skönt att ha fått träffat honom en gång till ivartfall.. Dagen i Örbyhus var nyttig för mig. Jag fick möjlighet att prata med Josefin en hel del och umgås med mina halvsystrar. Jag fick även möjlighet att träffa min bror en liten stund, även om han snabbt drog sig vidare då han skulle till Fredrik och Katrin på middag. Jag fick en julsäck med godis av pappa och kom in till Uppsala igen lagom till att kunna gå ut med hunden en sväng.

På söndagen åkte jag till Östhammar. Jag hade planerat in att jag skulle vara där i två dagar för att riktigt ha tid att hälsa på alla ordentligt. Jag hade skaffat en julklapp till Edlund och en till Patrik. Jag hade turen att Patrik och Edlund skulle umgås med Micke och Chris denna dag så jag fick träffa några fler på samma gång. Hemma hos Micke och Chris så spelade vi Kinect adventures till Xbox 360 - ett riktigt ansträngande spel där kameran registrerar alla dina rörelser och du ska ta dig genom hinderbanor och annat. Det är en mycket bättre träningsform än Nintendo Wii kan jag genast meddela! Vi åt också lite mat, drack te och pratade innan vi gick hem till Patrik på kvällen och spelade ett spel som gick ut på att man genom kort med frågor, inom en viss tid skriva ned fem ord man associerade till frågan. Man skulle sedan jämföra inom laget och för varje gemensamt ord få ett poäng. På så vis tog man sig framåt på en spelplan och tillslut i mål.

Jag gick hem till Tiina och Martti vid 11-tiden och Lillen kom som vanligt farande vid ljudet av min röst. Det är otroligt vad djur kan komma ihåg! Av alla katter jag träffat i mitt liv, är det bara Lillen som fortfarande kommer farande som ett spjut även om man bara kommer och hälsar på 1-2 gånger i året. *Love*. Jag hann också snacka skit ett tag med Tiina innan det blev sängdags. Jag skulle sova i Martins gamla säng. (Martin är då mitt ex, och det var hans föräldrar jag hälsade på). Senast jag sov i den sängen var innan jag och Martin flyttade till egen lägenhet och ni förstår då att det kanske kändes underligt.. Jag tänkte automatiskt tillbaka på åren med Martin och blev uppstressad och orolig.. Men en gulligt sms från terje lugnade ned mig så jag kunde somna till slut.

Måndagen blev en dag med promenerande runt i Östhammar och socialisering med olika bekanta. Jag stannade förbi IoR ett tag och pratade med honom innan jag gick vidare till Renée och Ania (som inte var hemma), och sen ned till dem jag köpte Lucy av och pratade en stund med dem. Då hann klockan bli 17 och det var dags att knalla tillbaka till Tiina och Martti för att äta julmat och dricka julmust samt äta julgodis. På kvällen kunde jag t.o.m ringa en sväng till Terje som var i Kongsberg. Det var en riktigt trevlig vistelse och jag var tillbaka i Uppsala vid nio-tiden, lagom till att gå ut med hunden på kvällen.

På tisdagen handlade jag det jag skulle ha med mig tillbaka. Det bleven del kött, julmust, leverpastej och Italiensk salladskrydda :). På eftermiddagen sen, åkte jag ut till mamma i Länna och hälsade på. Hon var lite deppig men var glad för besök. Vi tittade på två filmer - WALL-E och Järnets Änglar. Jag hade också med mig julmust, mjuk pepparkaka och saffransbullar. Jag brukar inte tycka om svenska filmer, men den var rätt fin. Jag gillade den nog för att det fanns en karaktär i den som ville bli sångerska och var väldigt söt. Vi fick pratat en hel del och när jag berättade om mina planer om att gå ut med Ida på Etage på onsdagen så blev hon sugen på att komma med..

Sista natten hos mormor. Natten till onsdagen. Jag organiserade min packning och städade undan efter mig. På ett sätt kändes det rätt tråkigt att åka och inte kunna hjälpa mormor, men det kändes otroligt skönt att jag äntligen skulle få komma hem till min underbara älskling. Jag mötte Ida och hennes arbetskamrat Annie på stan. Jag och Ida åkte sedan hem till henne för att förbereda oss för mat med Håkan på Dragon Palace. Ida hade sagt att en vännina skulle komma förbi och att vi skulle bli tre. Jag blev ju måttligt förvånad när Erika från Etage dök upp. Även om det var trevligt att få lära känna henne lite mer under kvällen. Smink- och skitsnack i badrummet, för att sedan bli hämtade och äta god kinabuffe. Sedan var det hem till Ida igen och byta om innan det var dags för Etage!

Jag var peppad för kvällen. Jag såg faktiskt fram emot att få umgås med mamma på Etage och jag hade väldigt kul ett tag... men jag satt och spanade efter mamma som aldrig kom.. Till slut ringde jag till henne. Hon hade somnat hemma och efter lite fixande skulle hon ta nästa buss ned! Jag som brukar vara nykter när jag är ute hade vid detta laget druckit en Oozo och två öl - som räckte väldigt bra. Jag hade skitkul och när mamma sedan kom kände hon knappt igen sin dotter som var i världens partyhumör. jag fick sjunga några nya låtar under kvällen. Jag sjöng dels "Crucify - Tori Amos" och som pangavslutning på kvällen med tips från Rickard som var kareokevärd, sjöng jag "La Voix - Malena Ernman" och klarade av den rätt bra! Med lite övning så kanske jag tar den perfekt nästa gång. ;)

Alla var rätt onyktra och jag var hungrig! Som tur var hade folkströmningen inte avtagit på en liten grekisk snabbmatskiosk i närheten och de hade därför fortfarande öppet. Så vi köpte oss lite "fyllekäk" innan vi tog taxi hem till Ida. Klockan hann bli fem innan vi äntligen lagt oss och somnat allihop. Mamma skulle till nagelteknologen kl 10 på morgonen och därför ställde jag min klocka, så mamma slapp gå upp själv.. Jag lyckades sedan sova en stund till för att sedan kunna organisera ihop min packning igen och bli nedskjutsad till stationen. Tåget till Stockholm lämnade perrongen på prick 13.09 och jag kände en lättnad för att jag kommit på tåget, men en ledsamhet då jag haft så kul med mina vänner.

Tyvärr ledde det att tåget gick i tid, samt inte behövde stanna längs vägen att jag hade över en timmes väntetid på Stockholm central.. För att kunna röra mig ordentligt tryckte jag in allt i ett förvaringsskåp.. även om det kändes som bortkastade pengar då jag bara behövde ha de där i max en timme... Och sedan hade gott om tid att köpa färdkost, växla pengar och hitta till rätt perrong innan tåget gick kl 15.29. På tåget kändes det som att tiden gick rätt fort, men att resan gick otroligt långsamt. Jag hade köpt en sallad som jag åt ca två timmar in i resan så jag hann bli väldigt hungrig igen. Sista biten av resan kändes otroligt lång och när jag äntligen blev mött av Terje vid trikkhållpaltsen, kändes det fantastiskt skönt att vara hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar